al contingut a la navegació Informació de contacte

L’AJUNTAMENT D’ IVARS D’URGELL RENOVACIÓ DE L’ENLLUMENAT PÚBLIC EXTERIOR DEL MUNICIPIcies

DIMARTS 08 AGOST 2023

Programa operatiu FEDER CREIXEMEMNT SOSTENIBLE 2014-2020.

El Ministeri de Transició Ecològica i l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) ha atorgat  una subvenció a l’Ajuntament d’Ivars d’Urgell  per finançar la RENOVACIO DE L’ENLLUMENAT PUBLIC EXTERIOR  del municipi.

L’import de la inversió és de 328.822,20 € i la subvenció té un import de 164.411,10 € del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), per renovar tots els punts de llum actuals de diferent tecnologia, i així poder-los substituir per tecnologia LED, molt més eficient. Gràcies al recolzament financer de la Unió Europea es finançarà el 50% de l’actuació.

Està previst que amb el canvi d’enllumenat es redueixi el consum en un 50%.

També es regulen els nivells de il·luminació segons diferents horaris nocturns i tipus de vies publiques, ajustant-se a les necessitats dels vilatans i es renoven quadres elèctrics per optimitzar la instal·lació i costos de manteniment.

La subvenció per tal de renovar les instal·lacions d’enllumenat exterior s’inclou dins del Programa operatiu FEDER de creixement sostenible per una economia baixa en carboni 2014-2020 aprovat mitjançant el Reial Decret 616/2017.

Aquesta inversió també  esta  finançada  per la Diputació de Lleida  amb una subvenció per import de  82.205,55 €.